Podrum

I nebo i zemlja

ISTRAŽITE UKUSE VINA S JUGA

Naša priča je počela 2005. godine kada su dve porodice svoju ljubav prema vinu pretvorile u stvarnost. Članovi obe porodice aktivno učestvuju u svim procesima rada vinarije. Podrum naše vinarije nalazi se u porodičnoj kući u selu Rakovac blizu Bujanovca. Od dva suda od po 2.000 litara danas proizvodimo 90.000 litara vina godišnje. U vlasništvu vinarije nalaze se dva vinska podruma koja su opremljena modernom opremom.
U podrumu se svake godine proizvede pet vrsti vina. Od crvenih vina proizvodimo kupažu Cabernet Sauvignon i Merlot, Pinot Noir, od belih Chardonnay i Sauvignon blanc, kao i roze vino Pinot Noir. Proces kreće od berbe, nastavlja se muljanjem groždja i završava radovima u vinariji. Tokom svake faze procesa trudimo se da održimo kvalitet po kome smo prepoznatljivi, i da ljudi kroz naša vina osete duh juga.
Ono što sa ponosom ističemo jesu nazivi naših vina koji su jednistveni na tržištu. Svi nazivi predstavljaju jug Srbije i imaju odredjeno značenje koje opisuje karakter vina.
Dert ( Cabernet Sauvignon, Merlot ) – jad, ali i sentimentalno raspoloženje, sevdah. Gutljaj Derta predstavlja gutljaj prošlosti i miris starih dana, trenutak čežnje i dodir zaustavljenog vremena.

Aber ( Sauvignon blanc ) – dobar glas. Ovo vino će vam doneti ljubav i nadu koji su zagrljeni u gutljaju svežine koji šalje glas, mek pun glas, koji dolazi sa juga.

Alal ( Chardonnay ) – blagoslov, dobru zdravicu. Vino u kome se duša umiva, nazdravlja svemu dobrom. S’ radošću, uvis podigni čašu, s Alal nek’ je.

Basma ( Pinot Noir ) – tkanina, nalik somotu. Vino koje budi nežnost, nalik somotu koji pruža toplinu, basma priča neispričanu priču.

Kalabalak ( Pinot Noir ) – gužva. Vino uz koje ćete osetiti galamu i pesmu. Oro se igra, daire se čuju, golem kalabalak oko vas.

NAŠ TIM

Dušan Janjić

Osnivač vinarije
Tel: 063/454-868
email: janjic68@gmail.com

Ljubiša Stošić

Osnivač i direktor vinarije
Tel: 063/420-406
email: ljubisa.stosic68@gmail.com

Lazar Stošić

Vlasnik vinarije i tehnolog
Tel: 061/319-76-93
email: lazarstosic777@gmail.com

Djordje Janjić

Vlasnik vinarije i tehnolog
Tel: 062/284-942
email: janjic183@gmail.com

Tamara Stošić

Marketing direktor
Tel: 069/442-04-06
email: t.stosic98@gmail.com

Nikola Janjić

Vlasnik vinarije
Tel: 062/284-940
email: nikolajanjic92@hotmail.com

Scroll to top